AH-64A APACHE Kartonowa Kolekcja

1. Ohotka 2021-02-15 20:51:14

oj tam oj tam takie troszke siup siup to  nic .. :)

1. Popeczek25 2021-02-16 00:40:17

oj tam oj tam takie troszke siup siup to  nic .. :)

Ohotka

Dobrze powiedziane. Całokształt i tak wyszedł niesamowicie, takie drobne siup siupy to pikuś.  Mnie się bardzo podoba,  widać fachową rękę 

1. szaman 2021-02-16 06:57:21

Trochę to dziwne z tym brakiem na obwodzie segmentu, bo kleiłem Apacza z MM i tam pamiętam wszystko idealnie pasowało. A to był Pan Mistewicz o ile się nie mylę..

1. beata 2021-02-18 19:54:46

Powinnam zmienić tytuł relacji. " Koszmar z ulicy wiązów ", byłby bardziej adekwatny.

Brnę w temacie dalej. Owiewka kabiny doprowadziła mnie do szaleństwa. Było rwanie, cięcie i gięcie. W końcu, jakoś to spasowałam. Z belki ogonowej jestem zadowolona. Wyszła OK. Zmajstrowałam osłonę wirnika, poprzyklejałam drobnicę, z której jestem najbardziej zadowolona.

Szamanie, nawet p.Mistewicza można spieprzyć.

folia klejona na taśmę dwustronną tu wylazła dziura jakoś dopasowałam tu cięłam owiewkę oraz podcięłam wręgę diabeł wcielony, czyli Tola
  1. beata 2021-02-21 19:40:37

Cześć. Przy niedzieli będzie dużo zdjęć, bo dużo się zrobiło.

Mam nadzieję, że zdjęcia wszystko obrazują, ale miejscami dodam komentarz. Boczne panele zrobiłam po mojemu, z niewielką modyfikacją. Slejkę 110 przykleiłam zupełnie gdzie indziej, co dało taki efekt, że cały panel jest bardziej stabilny. Ze światłami na skrzydłach, spróbuję jeszcze porzeźbić, i dać szklane klosze. Z tym czarnym retuszem, to jest masakra. Spróbuję go poprawić.

sklejka 110, powinna być przyklejona tu, gdzie strzałki część 109 trzeba przyciąć, bo goleń nie wejdzie dół ułożył się ładnie Mocowania amortyzatorów zrobiłam bez drutów z tej strony wyszło ładnie z drugiej, trochę gorzej retusz do poprawy może uda mi się zrobić szklany klosz na to duże światło Małe swiatła zrobione z kleju i farby transparentnej to coś oszkliłam, w oryginale widziałam
  1. Wojok 2021-02-21 23:27:25

Światło na prawym skrzydle powinno być zielone, a nie niebieskie

1. beata 2021-02-22 08:38:10

No nie wiem tu jest niebieskie. 

1. Wojok 2021-02-22 10:38:59

No nie wiem tu jest niebieskie. 

beata

Taa, światło będzie zielone, ale klosz rzeczywiście ma jakiś taki niebieski, morski, czy jakiś tam kolor

1. Ohotka 2021-02-22 20:08:58

No i dopiero co powstał temat i już zaraz koniec ledwo 2 strony tematu a tu już widać koniec :) jak zwykle...

czy mi się zdaje czy wybijałaś nity na poszyciu :) ???

1. Maciejesław 2021-02-22 20:12:48

Od 2:30, klosz jest faktycznie niebieski.

walkaround youtube

1. Zygfryd 2021-02-22 20:33:25

Witaj Beato! Dawno Cię tu nie było. Praca jak zwykle na poziomie. Ale mam pytanie-co z Lufcikiem?  Pamiętam, że zaczęłaś i umilkło  A strasznie mi się relacja podobała.

P.S. ściągnij nam Tu Anię jeszcze, bo chyba o Nas zapomniała już 

1. Limaks 2021-02-24 21:40:06

Melduję się na widowni. Chciałem napisać, że bardzo czysto Pani klei. Imponuje mi to, bo ja tak nie potrafię. 

Kibicuję i czekam na aktualizacje.

1. beata 2021-02-24 23:45:52

Tylko nie Pani. Beata mi dali na chrzcie

1. beata 2021-02-25 23:19:13

Cześć. Dzisiaj będzie masakrycznie dużo zdjęć. A to dlatego, że w wycinance rysunków mało. Za skórę zalazł mi silnik, którego kompletnie nie mogłam rozgryźć z rysunku. W zasadzie, to kleiłam na czuja. W internecie nie znalazłam fotek z produkcji silników, więc mogą się przydać. Tutaj zaliczyłam parę wpadek, ale wyszłam obronną ręką. Nad jednym silnikiem siedziałam 1,5 dnia. Troszę dodałam od siebie, i jestem całkiem zadowolona z sfektu.

ten element musi być stabilny na męczyłam się niemiłosiernie z dopasowaniem tego ster wysokości skleiłam bez sklejek 73 tu jest jazda bez trzymanki, w środek wkleiłam styrodur oklejka wyszła mi za długa dysza wylotowa z wyciętym otworem wklejona siateczka ta oklejka jest za długa jakieś 0,5cm tutaj też cięłam oklejka 152, z rysunku nijak się domyślić, jak to skleić oklejka 152, musiałam odkleić i dociąć, bo za szeroka
  1. Limaks 2021-02-25 23:31:43

W takim razie miło mi Kamil jestem.

Czym retuszujesz jeśli można wiedzieć?

Jak czysto sklejone! Ja to swojego mam zamiar upierniczyć eksploatacyjnie, bo mam cichą nadzieję, że dorobię do niego dioramę i taki utyrany lepiej tam się odnajdzie.

A Twoje klejenie Beato.... wzór.

1. sztukmistrz 2021-02-26 09:57:20

Cześć zerkam tu i pięknie wychodzą te siateczki ale mam nadzieję, że ten silnik i jego elementy tj wyloty spalin nie są przyklejone bo jak tak to bida, będzie rwanie. 

1. Limaks 2021-02-26 10:25:48

Ja tak sobie wnikliwiej pooglądałem i chyba te wyloty powinny byc skierowane dyszami na zewnątrz... W tej pozycji co są teraz powinny byc na drugim silniku. Chyba o to tez- mówiąc o rwaniu- chodziło sztukmistrzowi

1. Saures 2021-02-26 10:29:07

Potwierdzam to co chłopaki wcześniej napisali.
    Powinno być tak jak na zdjęciu narysowałem.

Przerabiałem też swojego Apacza.

Mimo że klejenie na wysokim poziomie i szacunek za całą twórczość, to niestety tu Beatko niewybaczalny błąd :P

Druga sprawa to jak już leci walorka to dobrze zrobić sąsiednie elementy.
    Razi trochę po oczach - drugie zdjęcie (czerwone i zielone zaznaczenie).
    Myślę że Limaks (wzywam Cię do tablicy)może pokazać zdjęcie jak to powinno wyglądać :D

1. Limaks 2021-02-26 11:29:46

Myślę że Limaks (wzywam Cię do tablicy)może pokazać zdjęcie jak to powinno wyglądać :D

Saures

No dobra Saures jak już tak sprawe stawiasz...

Beatko mam tu silnik przed sklejeniem jak i po. Ostatnie zdjęcie z jedną dyszą wylotową (spójrz na ustawienie), tak to powinno wyglądać. Jeśli w czymś Ci to pomoże, to będę się cieszył

Sauresowi chodzi o te radiatory ponacinane na dole i górze gondoli silnikowej (widać na zdjęciu).

1. beata 2021-02-26 14:18:59

Panowie, już poprawiłam moją wpadkę. Dysze są ustawione poprawnie.

Jeśli chodzi o walorkę, to nie mam aż takiego ciśnienia. Ale spróbuję wyciąć te otwory.

Rezultaty 20 - 40 z 67 pozycji
Udostępnij temat: