ZIS/ZIŁ127, OREL BUMAŻNOE MODELIROWANIE, 1/25

1. Skorpion 2020-09-17 18:28:12

Modelarska ekstraklasa. Bardzo mi sie podoba Twoja praca. Ja bym wywalił te sowieckie tablice. I dał Polskie. chyba gdzieś coś takiego jeździło po naszym kraju. 

Zbyszek001

Dokładnie , a nawet jak nie jeździło , to i tak bedzie takie bardziej swojskie :))

1. Wojok 2020-09-18 00:11:25

Hmm, no ja bym jednak był za oryginałami

Gdyby takie jeździły u nas, to pewnie w innych kolorkach, i to pewnie też by wypadało zmienić

1. pawelelka77 2020-09-18 07:10:25

Hmm, no ja bym jednak był za oryginałami

Gdyby takie jeździły u nas, to pewnie w innych kolorkach, i to pewnie też by wypadało zmienić

Wojok

To był autobus baaardzo.... dlekobieżny. Idealny na odległości między miastami ZSSR. W Polsce w ogóle nie jeżdzil. No, może jacyś 'towarzysze' kiedyś byli zmuszeni by udać się z wizytacją do towarzyszy w Polszu. Chociaż raczej oni lubili latać..ale może? Zachowanie napisów w cyrylicy, przy tym wozie to wręcz konieczność dla utrzymania klimatu....

1. AndDi 2020-09-18 07:22:04

Też jestem za oryginalnymi napisami, rosyjski autobus powinien mieć rosyjskie literki, dzięki temu od razu wpada się w odpowiedni klimat. 

1. pawelelka77 2020-09-28 20:49:20

Czołem Koleżanki i Koledzy!

Trochę upłynęło od ostatniego uaktualnienia. Nie, żebym nic nie robił... Tyle, że nadszedł czas na mniej spektakularne poczynania przy Zisie.

Jako, że buda już za czymś wygląda, to zacząłem uzupełniać wnętrze pojazdu. Kierowca może wreszcie usiąść na swoim fotelu i nawet może pokręcić kierownicą....

Poza tym zbudowałem dla niego boksik. Chociaż autor nie przewidział  tego w wycinance, to na wewnętrznej ścianie przepierzenia pojawi się jeszcze ówczesny "biletomat"...ale to za moment.

Nie mogłem sobie odmówić mojego ulubionego zajęcia - drutologii. Tutaj z pomocą przyszedł wujek google i ciocia you tube i znowu mogłem sobie powyginać poręcze .

Teraz powoli będę przemieszczał się ku tyłowi pojazdu...

1. AndDi 2020-09-28 21:03:13

Dobra spawarka, ładnie wyszło

1. tulipan740i 2020-09-28 21:03:42

Nadwozie super wyszło. Natomiast zegary i ogólnie wyposażenie deski wzbudza trochę niedosyt.

1. pawelelka77 2020-09-28 21:33:07

Nadwozie super wyszło. Natomiast zegary i ogólnie wyposażenie deski wzbudza trochę niedosyt.

tulipan740i

Hej!

Masz rację i trudno z Tobą się nie zgodzić. Niestety tutaj musiałem zdecydować się na zachowanie pewnej konwencji. O ile deskę może bym jakoś podrasował, to już radia nie byłbym w stanie doprowadzić do porównywalnego poziomu. Stąd decyzja o pozostawieniu całego panelu w wersji wycinankowej.

1. tulipan740i 2020-09-28 22:02:33

A ja w Ciebie wieżę i myślę że można by było zrobić żeberka pod radiem i chociaż z cienkiego drutu okrągłe obramowania zegarów.  A jak byś jeszcze siatkę zrobił w tym kwadratowym elemencie to było by mega wypasione wnętrze. Chociaż już dwa pierwsze elementy nadadzą wnętrzu jakiegoś trójwymiaru

1. Wojok 2020-09-29 00:17:51

Wydaje mi się, że na te manewry już i tak za późno

1. pawelelka77 2020-09-29 15:08:11

Wydaje mi się, że na te manewry już i tak za późno

Wojok

Obawiam się, że Wojok może mieć rację...

Może tego dobrze nie widać ale kratka piecyka jest trasowana . Tego nie będę ruszał. Radio....lepiej nie będzie. A panel kierowcy...., to zobaczymy...

1. Zbyszek001 2020-09-30 07:20:13

Ja to już czasem nie ogarniam kiedy pokazujesz zdjęcia modelu a kiedy zdjęcia pojazdu. Może po prostu opisuj nam co pokazujesz będzie łatwiej Albowiem niebywałe rzeczy Waść wyprawiasz.

1. pawelelka77 2020-09-30 23:38:39

Ja to już czasem nie ogarniam kiedy pokazujesz zdjęcia modelu a kiedy zdjęcia pojazdu. Może po prostu opisuj nam co pokazujesz będzie łatwiej Albowiem niebywałe rzeczy Waść wyprawiasz.

Zbyszek001

No chyba Zbyszku nieco przesadzasz. Kawałek kartonika maźniętego na srebrny kolor i kilka trasowanych linii.... Nie chciałem mocno ingerować we wnętrze pojazdu, bo nie wiedziałem jak daleko zabrnę z jego budową. Priorytetem było "ogarnięcie" bryły autobusu. Po prostu obawiałem się, że to opracowanie pokona mnie dużo wcześniej.... ..a tu masz...

Dzisiaj znowu kilka drobiazgów. Osadziłem na swoich miejscach poręcze, klameczkę wewnętrzną oraz czerwone paseczki imitujące uszczelkę drzwiową. Wydziergałem też coś na kształt "biletomatu" sprzed 70 lat i przytwierdziłem go do ścianki boksu kierowcy. Na koniec trochę poprawiłem panel pod kierownicą. Szału może nie ma, bo prace odbywały się w powietrzu i w ograniczonej przestrzeni ale myślę, że najgorzej też nie jest.

1. tulipan740i 2020-09-30 23:51:50

No ale zegary wyglądają już o niebo lepiej

1. AndDi 2020-10-01 10:41:03

No i super.

1. Sebastian01 2020-10-01 13:10:09

Pierwsze zdjęcie rewelacyjnie zaświecone, dzięki temu wygląda jak rzeczywiste. Zegary też super.

1. Wojok 2020-10-01 13:20:30

Po prostu obawiałem się, że to opracowanie pokona mnie dużo wcześniej.... ..a tu masz...

pawelelka77

No popatrz, co za niespodzianka

I zmień se tego awatara, bo co widzę tego Ikarusa, to mnie kręci z zazdrości

1. pawelelka77 2020-10-01 16:43:37

Po prostu obawiałem się, że to opracowanie pokona mnie dużo wcześniej.... ..a tu masz...

pawelelka77

No popatrz, co za niespodzianka

I zmień se tego awatara, bo co widzę tego Ikarusa, to mnie kręci z zazdrości

Wojok

Wojok, przeceniasz moje możliwości. SOLARIS IV z Angraf rozłożył mnie w I rundzie.....

A awatar...,no cóż, niech to będzie dla Ciebie motywator...

1. AndDi 2020-10-01 17:03:03

pawelelka77

Dobre

1. Wojok 2020-10-01 17:59:02

Wojok, przeceniasz moje możliwości. SOLARIS IV z Angraf rozłożył mnie w I rundzie.....

pawelelka77

Dlaczego przeceniam ? Przecież napisłem, że niespodzianka. Czyli zaskoczenie

A awatar zmień, bo motywatorem i tak nie będzie, bo nie mam tego modelu

Rezultaty 40 - 60 z 139 pozycji
Udostępnij temat: