Benetton Ford B191

1. kaiko 2020-06-27 21:31:53

Cześć Wam

Cieszę się, że mogłem do Was dołączyć. W tegoroczną majówkę zacząłem budowę bolidu F1. Wrzucam parę fotek i do następnego ...

1. Zygfryd 2020-06-27 21:39:54

Witaj! Jak zobaczyłem awatar, to martwiłem się co powstanie  Ci co oglądali "Sąsiadów" wiedzą dlaczego  Ale po zdjęciach nad dotychczasowymi pracami widzę, że będzie świetnie. Bardzo estetycznie i czysto kleisz. To chyba nie jest pierwszy model? 

Czy mi się wydaje, czy nie robisz retuszu krawędzi?

1. Jacek-KP 2020-06-27 22:42:18

Witaj w Klubie. Coś ciekawego się klei. Retuszuj krawędzie, bo lipa będzie. Zajrzyj do "Przywitalni"

1. AndDi 2020-06-29 10:17:11

Dobrze, że założyłeś relację. Trochę słabo widać na fotkach, gdyż brak zbliżeń. Domyślam się, że robisz fotki telefonem, nie mam nic przeciwko temu, bo sam robię dużo zdjęć w ten sposób, ale nie wiem czy wiesz, że aparat można obrócić o 90 stopni i wtedy zdjęcia będą panoramiczne

Żarty żartami, ale dzięki temu lepiej będzie oglądać, gdyż ekrany są panoramiczne (najczęściej) i strona jest bardziej przystosowana do takich zdjęć (inaczej je pomniejsza).

Samochody to nie moja domena, więc pewnie nie będę tu dużo pisał, ale życzę powodzenia

1. Jacek-KP 2020-06-29 22:20:18

Widzę, ze używasz kleju uniwersalnego. Jest bardzo dobry do papieru. Od lat nim kleję. Niedawno zacząłem częściej stosować BCG do mniejszych elementów i bardzo dobrze sie sprawdza. Polecam.

1. Lobo 2020-06-30 16:47:56

Witam.

Fajny modelik kleisz tylko szkoda że nie wykonałeś kierownicy "mniej kwadratowej" na pewno lepiej by się prezentowała. Można było ją wykonać z spinacza biurowego w otulinie albo jakiegoś kabelka.

1. kaiko 2020-07-07 21:13:52

Witam wszystkich ponownie po małej przerwie.Mam parę fotek do relacji z budowy modelu ale zanim je wrzucę to może kilka słów odnośnie samego wydania Orlika i problemów z nim związanych.

Ten egzemplarz wyszedł niedawno a opracował go Sergiej Powarow. Brak w nim niestety opisu budowy lecz są czytelne rysunki montażowe. Jest ich 20 ...

W publikacji Orlika bolid moźna wykonać w 4 -ech konfiguracjach i ponadto są do wyboru warianty budowy kierownicy oraz pasów bezpieczeństwa. 

A teraz problemy przy budowie. ..

Nie ukrywam źe to pierwszy model bolidu jakiego się podjąłem.I dlatego od razu wyszło brak doświadczenia w tej materii. Bazowałem na rysunkach montażowych i pojechałem " na wręgę" a niestety mogłem "na pasek ".Widać to przy poszyciu kokpitu.

Dziękuję Wam za wskazówki i fachowe rady.Wszystko sobie notuje i postaram się poprawiać swoje niedociągnięcia w miarę możliwości. 

Fotki przedstawiają aktualny przebieg budowy więc teraz będzie na bieżąco. ...

Pozdrawiam 

1. kaiko 2020-07-07 21:21:03

Dajcie mi chwilkę i zaraz będą zdjęcia. .

1. Wojok 2020-07-08 00:36:20

Hmm, no masz co nieco do poprawienia, ale byle do przodu. Jak chęci są, to będzie coraz lepiej

1. AndDi 2020-07-08 16:55:32

Poprzeczne fotki o wiele lepsze i tak jak Wojok napisał, byle powolutku do przodu

1. kaiko 2021-02-02 19:31:48

Witam Was po dłuższej przerwie...

Prace nad bolidem ruszyły do przodu więc pomyślałem że mogę coś wrzucić do relacji.Głównym powodem tej przerwy był problem z aerodynamiką pojazdu więc wylądowałem na "żwirku".Wyoblenia mocno dały mi w kość bo uparłem się że poradzę sobie bez nacięć.Wyszło tak sobie bo jeszcze brakuje doświadczenia w nawilżaniu papieru przy formowaniu.Parę rzeczy jeszcze poprawiłem np.kierownicę.Dobra to teraz parę fotek...

1. Szwagier 2021-02-02 20:12:50

Ta wytarta kierownica to bardziej pasuje do Forda, ale tranzita ekipy budowlanej.. Nie za bardzo zmęczona. 

Rezultaty 0 - 12 z 12 pozycji
Udostępnij temat: